Kontakt

Tvätta tegeltak

Att tvätta och underhålla ditt tegeltak är en viktig del av att bevara dess utseende och livslängd. Vi på RenaTak Syd är specialiserade på just detta – vi hjälper dig att tvätta, rengöra, måla och bevara ditt tak i bästa möjliga skick.

Experter på att få bort smuts från taket

Vi på RenaTak Syd anpassar varje rengöringsplan till ditt taks unika behov. Vi använder olika metoder och verktyg, för att rengöra taket från mossan, alger och andra orenheter. Hela processen sker med stort fokus på att skydda ditt tak och undvika onödig skada. Dessutom tar vi hand om ditt tak även efter rengöringsprocessen med skyddande efterbehandlingar. Vi vet helt enkelt hur man får bort smuts från taket och pannorna på mest effektiva sätt.
tvatta-tegeltak-1 tvatta-tegeltak-7

Varför är det viktigt att ta hand om taket?

Det är kanske lätt att ignorera smuts och annan påväxt på taket eftersom det kan tyckas vara enbart ett estetiskt problem. Men det är viktigt att förstå att smuts faktiskt kan skada taket över tid och förkorta takets livslängd.
En av de största problemen med smuts, mossa och alger är att de binder fukt. Takpannorna är designade för att leda bort vatten, men när smuts och påväxt samlas på ytan, förhindras detta. Fukt kan därför samlas på och under smutsen, vilket kan leda till att takpannorna börjar försvagas och till och med spricker över tid.

Eftersom smuts och påväxt binder fukt, kan detta också leda till att fukt tränger in i takstrukturen. Detta kan resultera i röta och andra skador på takstolarna, vilket kan vara kostsamt att reparera.

Mossa på taket kan även skada själva takpannorna. Dessa organismer kan tränga in i mikroskopiska sprickor i takpannorna och försvaga dem över tid. Dessutom kan deras rötter skapa nya sprickor och hål, vilket gör takpannorna ännu mer utsatta för skador.

Ibland krävs det mer än att tvätta tak för att få det fräscht

Ett fräscht, rent tak kan göra att hela ditt hus ser mer välkomnande och underhållet ut. Men ibland räcker inte en rengöring till, speciellt om takpannorna har bleknat eller förlorat sin ursprungliga färg genom åren. Därför har vi den perfekta lösningen för dig som vi är experter på att hjälpa till med – måla tegeltak.

Målning av taket kan förnya utseendet på ditt hus och ge takpannorna nytt liv. Färgen binder inte bara ihop ytan, skyddar den från smuts och alger och förhindrar fuktinfiltration, men kan också förbättra din fastighet estetiskt.

Processen att måla tegeltak

Processen att måla ett tegeltak börjar med en ordentlig rengöring. Vi tvättar och rengör ditt tak för att ta bort all påväxt av mossa, lav, alger, samt smuts och skräp som kan hindra färgen från att binda ordentligt. Efter att taket har torkat applicerar vi ett lager primer för att förbättra färgens vidhäftning.
När primern har torkat applicerar vi färgen. Vi använder högkvalitativa produkter som är avsedda för att hålla länge och stå emot de tuffa väderförhållandena som våra svenska tak ofta utsätts för.

tvatta-tegeltak-4 tvatta-tegeltak-9
tvatta-tegeltak-3 tvatta-tegeltak-8
tvatta tegeltak 6

Kontakta oss på RenaTak Syd för att få hjälp med ditt tak

Med många års erfarenhet i branschen och en passion för det vi gör, är RenaTak Syd det bästa valet när du vill ge ditt tak en makeover. Vår expertis inom både rengöring och målning av tak gör att vi kan leverera resultat du blir nöjd med. Dessutom erbjuder vi konkurrenskraftiga priser och strävar efter att överträffa dina förväntningar vid varje steg i processen.

Kontakta oss idag för en konsultation eller för att få en offert för ditt projekt av att tvätta tak eller få hjälp med målning. Vi ser fram emot att hjälpa dig att få ditt tak att se ut som nytt igen!

Vanliga frågor om att tvätta tak

Ja, det är möjligt att tvätta taket själv, men det kan vara riskabelt och tidskrävande. Om du inte har rätt utrustning eller erfarenhet kan du riskera att skada ditt tak eller dig själv. Det är därför rekommenderat att anlita en professionell firma som kan hjälpa till med det.
Hur ofta du bör tvätta ditt tegeltak varierar beroende på flera faktorer, inklusive klimat, träd i närheten, och graden av påväxt. Generellt sett bör de flesta tegeltak tvättas och rengöras minst en gång om året.
Att få bort mossa från ett tegeltak kan involvera att tvätta taket med en högtryckstvätt och sedan använda en speciell rengöringslösning för att döda kvarvarande mossa.
Kostnaden för att rengöra taket varierar beroende på flera faktorer, inklusive storleken på taket, graden av påväxt och smuts, och andra faktorer. Kontakta oss på RenaTak Syd för en skräddarsydd offert.
Ja, du kan måla ditt tegeltak. Detta kan ge taket ett nytt, fräscht utseende samt tillhandahålla ett extra skyddslager mot väder och vind.
Livslängden på målade takpannor varierar beroende på kvaliteten på färgen och hur väl taket underhålls. Med rätt underhåll kan ett målat tegeltak hålla i många år.
Kostnaden för att måla ett tak varierar beroende på flera faktorer, inklusive storleken på taket, typen av färg som används, och andra faktorer. Kontakta oss på RenaTak Syd så tar vi fram ett kostnadsförslag efter just ditt tak och dina önskemål.

Referenser

Alla
Plåttak
Takmålning
Takbehandling
Taktvätt
renataksyd-9-1--v

Takmålning plåttak i Svedala

1-4-v

Takmålning betongpannor i Vellinge

renataksyd-3-3-1-v

Takmålning betongpannor i Tygelsjö

renatak-syd-img-v

Takmålning betongpannor i Löddeköpinge

520653bc-v

Takmålning plåttak i Harlösa/Eslöv

img-1865-2ref-v

Takmålning betongpannor i Oxie

ref-1-v

Takmålning plåttak i Staffanstorp

ref205-v

Takmålning plåttak i Ängelholm

ref20320-v

Takmålning av Plåttak i Eslöv

renataksyd-9-1-v

Takmålning plåttak i Åkarp

renatak-syd-malmo

Takmålning plåttak i Malmö

taktvatt-4

Taktvätt i Furulund

betong-1-3

Takmålning av betong

betong-2

Takmålning betong

plattak-5

Plåttak i Lund

plattak-20

Plåttak i Jönköping

Ladda in fler

Kontakt oss för ett kostnadsfritt offertförslag

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och Google.
Privacy Policy och Terms of Service gäller.

Om storleken på filerna överskrider 7MB eller om du behöver visa fler än fyra bilder så går det bra att skicka filer via WeTransfer.

Ni kan även ringa oss på 040-643 31 06.