Kontakt

Expert på målning av plåttak i Malmö

Vi på RenaTak Syd är specialiserade på målning av plåttak i Malmö med en mångårig erfarenhet av att leverera högkvalitativa resultat till våra kunder.

Några fördelar med att måla plåttak

Att måla ditt plåttak har många fördelar. En av de största fördelarna är att det generellt sett ger ett tak en längre livslängd. Genom att måla taket med jämna mellanrum kan du förlänga dess livslängd med flera år. En annan fördel med att måla taket är att det ger taket ett bättre skydd mot väder och vind. Utförs en takmålning på korrekt sätt och med rätt färgtyp kan du även minska risken att taket rostar och andra problem.

Gammalt plåttak Det nya plåttaket
Plåttak i Malmö före målning Plåttak i Malmö efter målning

Hur du bäst underhåller ditt målade plåttak

För att ditt målade plåttak ska hålla så länge som möjligt är det viktigt att du underhåller det regelbundet. Ett bra sätt att göra det är att se till att ytan är ren och fri från smuts och andra föroreningar. Om du ser att det börjar bli rostigt eller att färgen börjar flaga är det viktigt att du åtgärdar problemet så snart som möjligt. Genom att göra det kan du undvika större problem och förlänga takets livslängd. Om du är osäker på hur du ska underhålla ditt målade plåttak kan du alltid söka hjälp från en expert.

Saker att tänka på när man ska måla plåttak

När du planerar att måla ditt plåttak finns det många saker att tänka på för att få det bästa möjliga resultatet. Det är viktigt att du tar hänsyn till ytskiktet som ska målas och att du väljer rätt färgtyp och färgsättning. Innan du påbörjar målningen behöver du också se till att ytan är ren och fri från smuts, rost och gammal färg. Det är också bra att tänka på att måla tak när vädret är torrt och varmt.

Måla på befintlig plåtfärg eller ta bort all färg och synlig rost?

En vanlig fråga som många ställer sig när inför att måla plåttak är om de målningen ska ske direkt på den befintliga färgen eller om de ska ta bort all gammal färg och synlig rost först. Generellt sett är det bättre att ta bort färgen och att ta bort den synliga rosten innan du målar om ett tak. Detta gör att målarfärgen fäster bättre och ger ett längre hållbart resultat. Om du målar på en befintlig plåtfärg istället för att ta bort den är det viktigt att du kontrollerar att färgen sitter fast ordentligt och att du slipar ytskiktet för att ge den bästa förutsättningarna för en ny takmålning.

Sammanfattningsvis är det många faktorer att ta hänsyn till när du ska måla om taket. Genom att följa rätt teknik och använda rätt typ av färger kan du förbättra takets livslängd.

Gammalt plåttak i Malmö - en bild före de nya takpannorna kom på plats Nytt plåttak i Malmö - en bild efter de nya takpannorna kom på plats
Nylagt plåttak av RenaTak Syd

Vanliga frågor och svar

Vi på RenaTak Syd får ofta frågor om att måla plåttak. Här följer några av de vanligaste frågorna och svaren på dem:

Ja, det är möjligt att måla om ett plåttak. Genom att måla ett tak kan du skydda det från väder och vind, vilket förlänger takets livslängd och ger det ett fräschare utseende. För att få en hållbar och jämn målningsyta är det viktigt att förbereda taket noggrant innan målning genom att rengöra och eventuellt slipa ytan.

Det finns några faktorer att ta hänsyn till när man ska måla ett plåttak. Ett tydligt tecken på att det är dags att måla taket är när färgen börjar flagna eller lossna, eller om rost börjar synas på ytskiktet. Det är också en bra idé att måla taket om det har blivit blekt eller missfärgat av solens UV-strålar. Generellt sett rekommenderas det att man målar om ett plåttak vart 10-15 år för att bibehålla dess utseende och skyddande egenskaper.

Vid målning av plåttak rekommenderas det att använda färger som är speciellt utformade för metall, såsom en takfärg med hög motståndskraft mot väder och vind.

Hållbarheten på ett målat plåttak beror på flera faktorer, inklusive kvaliteten på färgen, exponeringen för väderförhållanden och graden av underhåll. Generellt sett kan ett väl målat plåttak hålla i flera år.

Kostnaden för att måla om ett plåttak kan variera beroende på takets storlek, befintligt skick, färgen som används och arbetskostnader för en professionell målare. Vi på RenaTak Syd kan ge en kostnadsfri offert för att ge en uppskattning av kostnaden.

Plåttak kan flagna av flera anledningar. En vanlig orsak är att taket har utsatts för väder och vind under en längre tid, vilket har lett till slitage och skador på ytan. Om taket inte har underhållits regelbundet kan det också ha blivit utsatt för rostangrepp, vilket kan orsaka att färgen börjar flagna. Därför är det viktigt att underhålla taket och genomföra reparationer och takmålning vid behov för att undvika att taket flagnar och samtidigt bidra till en förlängd livslängd på taket.

Referenser

Alla
Plåttak
Takmålning
Takbehandling
Taktvätt
renataksyd-9-1--v

Takmålning plåttak i Svedala

1-4-v

Takmålning betongpannor i Vellinge

renataksyd-3-3-1-v

Takmålning betongpannor i Tygelsjö

renatak-syd-img-v

Takmålning betongpannor i Löddeköpinge

520653bc-v

Takmålning plåttak i Harlösa/Eslöv

img-1865-2ref-v

Takmålning betongpannor i Oxie

ref-1-v

Takmålning plåttak i Staffanstorp

ref205-v

Takmålning plåttak i Ängelholm

ref20320-v

Takmålning av Plåttak i Eslöv

renataksyd-9-1-v

Takmålning plåttak i Åkarp

renatak-syd-malmo

Takmålning plåttak i Malmö

taktvatt-4

Taktvätt i Furulund

betong-1-3

Takmålning av betong

betong-2

Takmålning betong

plattak-5

Plåttak i Lund

plattak-20

Plåttak i Jönköping

Ladda in fler

Kontakt oss för ett kostnadsfritt offertförslag

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och Google.
Privacy Policy och Terms of Service gäller.

Om storleken på filerna överskrider 7MB eller om du behöver visa fler än fyra bilder så går det bra att skicka filer via WeTransfer.

Ni kan även ringa oss på 040-643 31 06.