Kontakt

Plåttak

Vi hjälper dig med underhåll av plåttak!

Vi erbjuder taktvätt och målning av plåttak

Hos oss på RenaTak kan du beställa takmålning av ditt befintliga plåttak, som får ditt plåttak att se helt nytt ut. Vi kan även erbjuda taktvätt och rengöring av plåttak till ett bra pris. Vi jobbar med alltifrån vanliga radhus och villor, till större fastigheter och industribyggnader. Efter en målning blir ditt plåttak som nytt, vilket också gör det mer väderbeständigt.

Plåttak

Från 25000 kr
  • Rengöring av plåttak är viktigt för att avlägsna smuts, alger och mossa som kan påverka takets utseende och hållbarhet. Genom regelbunden rengöring kan man förlänga livslängden på taket och undvika potentiella skador eller läckage.
plattak-fore-2 plattak-efter-2

Vi hjälper dig att hålla ditt plåttak i toppskick så att det håller i många år framöver. Det stora urvalet av färger och profiler för plåt gör att du kan skräddarsy ditt tak precis som du vill.

Plåttak till alla byggnader

Det är inte bara hus och villor som gynnas av plåttak – även andra byggnader såsom industribyggnader och fastigheter av olika slag ser bra ut med ett tak av plåt. De olika profilerna ger ett brett urval av taktäckning och smälter alltid in i kvarteret eller bland de andra byggnaderna.

Få ett tak med liv och unik karaktär

Inte bara är ett plåttak slitstarkt och står emot väder och vind på ett utomordentligt sätt – plåttaket finns i stilar som ger vackra effekter på grund av olika typer av steghöjd, utseende och mått. Olika formspråk du kan hitta i takplåt är till exempel:

  • En längre och lägre vågprofil för ett elegant utseende.
  • Den enkupiga takpannan för en modern look.
  • Pannor med högre steghöjd som skapar vacker skuggeffekt.
  • Den moderna och enkla 20-profilen som ger en funktionell stil.
  • Linjeplåt som klickas i varandra och ger ett platt utseende. Passande för funkishus.
  • Pannplåt, vilket passar vid renoveringar och annan byggnadsvård.
plattak-fore-3 plattak-efter-3
plattak-fore-1 plattak-efter-1

Det starka plåttaket

I det nordiska klimatet krävs inte bara ett tak med stil och karaktär utan också ett med slitstark beläggning som inte ger vika i första taget. Ett plåttak är just det som krävs för både offentliga byggnader och privatvillor om du önskar ett tak som står sig.

Fördelar med plåttak

Ett plåttak kan ge en massa olika effekter på ditt hus. En fördel är att det är av lättare vikt samt att det är enklare att transportera just av den orsaken. Den höga bärförmågan gör också att det kan ta emot snö och regn eller löv under hösten utan att skapa problem och till skillnad från exempelvis vanliga tegelpannor som riskerar att gå sönder, är plåtpannor otroligt slitstarka och brister sällan. Med plåt krävs heller inte samma dimensioner på konstruktionen under för att få ett lyckat resultat.

Målning av plåttak

Innan målningen kan påbörjas ska taket rengöras. Takytan blästras med vatten, vilket tar bort färgflagor och annat löst ytskikt som påväxt och alger. Taket sköljs noggrant av och eventuella skador som lösa spikar, falsar som överlappar dåligt samt övriga skador åtgärdas. Läs mer om målning av plåttak.

Städning av tomten

Gavlar, fasader, fönster och annat som blivit smutsigt under rengöringen spolas. Flagor och smuts som kan samlas upp städas bort.

Korrosionsbehandling

Korrosionsbehandling utförs på utsatta områden. Behandlingen sker med en basprodukt som kapslar in rosten och förhindrar fortsatt spridning.

plattak 1
plattak 2

Val av takfärg

Plåtfärg för tak finns från Nowo Metal och den finns i flera kulörer att välja mellan. Tänk på att färgen ska sitta kvar i många år medan kulören på huset kan ändras. Välj en färg som kommer fungera i många år framöver. Takets färg får ändras utan bygglov, om det inte väsentligt ändrar karaktären på huset eller omgivningen. Det är dessutom alltid bra att ta hänsyn till området så den färg som väljs passar in i bebyggelsen.

Målning av takytan

Målning av takytan sker i två steg:

  • Första färgstrykningen är en grundmålning. Den genomförs med en metod som ska täcka hela takytan och få ett djupt fäste i plåten.
  • Andra strykningen sker med en tjockfilms-färg som ger ett långsiktigt skydd för takytan. Efter genomförd målning ser det ut som om det är ett nytt tak.

När takplåten är färdigbehandlad är taket både vattenavvisande, UV-resistent och skyddat mot rostangrepp. Det har återfått sin ursprungliga funktion och ser dessutom nytt ut.

Referenser

Alla
Plåttak
Takmålning
Takbehandling
Taktvätt
Betong
renataksyd-9-1--v

Takmålning plåttak i Svedala

1-4-v

Takmålning betongpannor i Vellinge

renataksyd-3-3-1-v

Takmålning betongpannor i Tygelsjö

renatak-syd-img-v

Takmålning betongpannor i Löddeköpinge

520653bc-v

Takmålning plåttak i Harlösa/Eslöv

img-1865-2ref-v

Takmålning betongpannor i Oxie

img-1908-v

Taktvätt av betongpannor i Oxie

ref-1-v

Takmålning plåttak i Staffanstorp

ref205-v

Takmålning plåttak i Ängelholm

ref20320-v

Takmålning av Plåttak i Eslöv

renataksyd-9-1-v

Takmålning plåttak i Åkarp

renatak-syd-malmo

Takmålning plåttak i Malmö

taktvatt-4

Taktvätt i Furulund

betong-1-3

Takmålning betong i Hjärup

betong-2

Takmålning betong i Hjärup

plattak-5

Plåttak i Lund

plattak-20

Plåttak i Jönköping

Ladda in fler

Kontakt oss för ett kostnadsfritt offertförslag

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och Google.
Privacy Policy och Terms of Service gäller.

Om storleken på filerna överskrider 7MB eller om du behöver visa fler än fyra bilder så går det bra att skicka filer via WeTransfer.

Ni kan även ringa oss på 040-643 31 06.