Kontakt

Plåttak Malmö

Vi hjälper dig med underhåll av plåttak!

Vi erbjuder taktvätt och målning av plåttak

När du vänder dig till oss kan du känna dig trygg i vetskapen om att ditt befintliga plåttak kommer att behandlas med största omsorg. Med vår expertis inom takmålning kan vi förvandla ditt plåttak så att det ser helt nytt ut igen. Dessutom erbjuder vi taktvätt och rengöring av plåttak till konkurrenskraftiga priser.

Vår erfarenhet sträcker sig över en rad olika fastighetstyper. Oavsett om det handlar om ett vanligt radhus, en villa, större fastigheter eller industribyggnader, anpassar vi våra tjänster efter dina specifika behov. Ett nymålat plåttak ger inte bara estetiska fördelar utan ökar också takets väderbeständighet, vilket säkerställer att det står emot de utmaningar som vårt klimat ställer. Välj RenaTak Syd för en lösning som både förskönar och skyddar ditt hem eller din fastighet.

Plåttak

Från 25000 kr
  • Rengöring av plåttak är viktigt för att avlägsna smuts, alger och mossa som kan påverka takets utseende och hållbarhet. Genom regelbunden rengöring kan man förlänga livslängden på taket och undvika potentiella skador eller läckage.
Plåttak i Malmö före målning Plåttak i Malmö efter målning

Stort urval av färger och profiler

Att hålla ditt plåttak i toppskick är viktigt för att säkerställa dess beständighet och skönhet över åren. Tack vare det stora urvalet av färger och profiler som finns tillgängliga kan du skräddarsy ditt tak så att det perfekt reflekterar din personliga stil och din byggnads karaktär.

Plåttak till alla byggnader

Plåttak passar inte enbart för traditionella hus och villor. De är även en utmärkt lösning för kommersiella byggnader, industribyggnader och andra typer av fastigheter. Den mångsidighet som olika profiler erbjuder innebär att du alltid kan hitta en design som kompletterar byggnadens arkitektur och naturligt smälter in i omgivningen, oavsett om det är i en stadsdel eller på landsbygden.

Få ett tak med liv och unik karaktär

Ett plåttak är mer än bara ett praktiskt val för att skydda ditt hem från väder och vind. Utöver dess beundransvärda hållbarhet erbjuder plåttak en estetisk mångsidighet som enkelt kan förvandla ditt hus exteriör till en verklig blickfångare. Tack vare en rad olika stilar, kan plåttaket skräddarsys för att skapa distinkta effekter, baserade på dess steghöjd, utseende och dimensioner.

Några av de mest populära designspråken inom takplåt inkluderar:

  • Vågprofiler: Med en längre och lägre design, erbjuder dessa en touch av elegans och sofistikering till ditt tak.
  • Enkupiga takpannor: För de som söker en modern och samtida estetik.
  • Högre steghöjd pannor: Dessa skapar en förtrollande skuggeffekt som ger taket ett djup och komplexitet.
  • 20-profilen: En modern, enkel design som erbjuder en funktionell men ändå stilfull look.
  • Linjeplåt: Dessa plåtar klickas samman för att skapa en slät och enhetlig yta, vilket är särskilt lämpligt för funkishus.
  • Pannplåt: Ett optimalt val för renoveringsprojekt och traditionell byggnadsvård, där bevarande av en historisk känsla är nyckeln.

 

Oavsett vilket val du gör, kommer ditt plåttak att ge ditt hem en unik och minnesvärd karaktär.

Gammalt plåttak i Malmö - en bild före de nya takpannorna kom på plats Nytt plåttak i Malmö - en bild efter de nya takpannorna kom på plats
Gammalt plåttak Det nya plåttaket

Det starka plåttaket

I det utmanande nordiska klimatet, med dess skiftande väderförhållanden, behöver taket inte bara ha en estetisk tilltalande design utan även vara exceptionellt robust. För att stå emot både bitande kyla, snöfall och sommarens hetta behövs en beläggning som är både så slitstark och pålitlig som möjligt. Plåttak uppfyller dessa krav med bravur. Det är det idealiska valet, inte bara för offentliga byggnader men också för enskilda hem och villor. Om du söker ett tak som inte bara ser bra ut, utan också ska tåla vårt varierande klimat, är plåttak svaret på dina behov.

Det finns många fördelar med plåttak

Plåttak har länge varit ett föredraget val för många, och när man tar hänsyn till dess många fördelar är det inte svårt att förstå varför.

Hållbarhet: Ett av de mest framträdande skälen till att folk väljer plåttak är dess imponerande livslängd. Med rätt skötsel kan ett plåttak hålla i flera decennier.

Väderbeständighet: Plåttak är utformade för att stå emot de tuffaste väderförhållandena, från den brännande solen till kraftiga snöstormar, vilket ger ett robust skydd året runt.

Energisparande: Plåttakets förmåga att reflektera solens strålar mer än andra takmaterial kan hjälpa till att minska energikostnaderna, särskilt under de varmare månaderna.

Miljövänligt: Plåttak är ofta tillverkade av återvunnet material och kan dessutom återvinnas vid livslängdens slut, vilket gör dem till ett miljömedvetet val.

Lättvikt och lätt att transportera: Eftersom plåttak är lättare i vikt än många andra material, är de enklare att transportera och installera. Denna lätthet belastar inte byggnadens struktur, vilket kan förenkla installationsprocessen.

Hög bärförmåga: Plåttakets hållfasthet gör att det kan hantera snö, regn och även lövfall under hösten utan problem. Till skillnad från traditionella tegelpannor, som kan vara känsliga för brott, är plåtpannor extremt slitstarka och skadar sällan.

Flexibel design: Ett plåttak kan transformera utseendet på ditt hus. Med ett brett utbud av färger, mönster och profiler kan du skapa ett tak som matchar din unika stil.

Lägre konstruktionskrav: Med plåt behövs inte samma dimensioner eller förstärkning av underkonstruktionen, vilket ofta leder till en enklare och mer kostnadseffektiv installation.

Ökad fastighetsvärde: Ett plåttak kan bidra till att öka värdet på ditt hem, vilket är en stor fördel om du någonsin överväger att sälja.

Med tanke på dessa fördelar är det tydligt att ett plåttak inte bara är en estetisk investering utan även en investering som erbjuder långvarig prestanda, hög kvalitet och skydd för ditt hem.

Målning av plåttak

Förberedelse inför målning

Att måla ett plåttak är inte bara en fråga om att applicera färg. Den inledande fasen kräver noggrann rengöring av takytan. Genom att blästra taket med vatten avlägsnas alla färgflagor samt annat löst ytskikt såsom påväxt och alger. Efter denna intensiva rengöring sköljs taket noggrant. Det är sedan viktigt att granska ytan för eventuella skador, såsom lösa spikar eller dåligt överlappande falsar, och vidta nödvändiga åtgärder för reparation.

Efterbehandling av omgivningen

Målning är en skräpande process. Så när taket är klart, ser vi till att omgivningen returneras till sitt ursprungliga skick. Detta innebär att gavlar, fasader, fönster och andra ytor som kan ha smutsats ner under rengöringsfasen noggrant spolas av. Alla flagor, smuts eller rester som samlats på marken under processen städas upp för att säkerställa att din egendom ser lika imponerande ut som ditt nyligen målade tak.

Skydd mot korrosion

Ett avgörande steg i plåttaksmålningsprocessen är korrosionsbehandling. Specifikt utförs denna behandling på områden som kan vara särskilt utsatta för rostbildning. Genom att använda en specialutvecklad basprodukt innesluts och isoleras befintlig rost, vilket förhindrar ytterligare rostbildning och förlänger takets livslängd.

Ett plåttak som står inför ommålning
Ett svart plåttak, noga utvald färg av ägaren

Målning av takytan

Att ge ditt tak ett nytt lager färg är inte bara en fråga om estetik – det är också en vital process för att bevara dess kvalitet och skydda det från väder och vind. Här är hur vi går tillväga:

Steg 1 – Grundmålning

Allting börjar med den första, kritiska färgstrykningen. Denna initiala grundmålning appliceras med en särskild teknik som syftar till att täcka hela takytan. Mer än bara att ge färg, tränger denna målning djupt in i plåten och säkerställer ett beständigt fäste.

Steg 2 – Tjockfilmsfärg för långsiktigt skydd

Efter grundmålningen kommer nästa lager – en tjockfilmsfärg. Denna speciella färg har utformats för att erbjuda ett omfattande och långvarigt skydd för ditt tak. När denna andra strykning är klar, kommer ditt tak inte bara att vara skyddat, utan det kommer också att se ut som om det är helt nytt.

Resultatet

Ett fullständigt renoverat och färdigbehandlat tak som har många fler fördelar än bara sitt utseende. Det blir vattenavvisande, tåligt mot skadliga UV-strålar och får ett ökat skydd mot rostangrepp. I slutändan får du ett tak som inte bara har återfått sin ursprungliga funktion, utan som även ser nytt och fräscht ut och håller hög kvalitet lång tid framöver.

Val av takfärg

När det gäller att välja färg för ditt plåttak, bör du tänka långsiktigt. Med Nowo Metal får du tillgång till en högkvalitativ plåtfärg speciellt framtagen för tak, och dessutom ett rikt urval av kulörer att välja bland, allt från svart till färgglada alternativ.

Det är viktigt att komma ihåg att även om takfärgen är tänkt att vara beständig över många år, kan husets kulör ändras med tiden. Så när du gör ditt val, försök att visualisera en färg som kommer att harmonisera med olika färgscheman och stå emot tidens tand.

Ett annat aspekt att tänka på är att medan du har friheten att ändra takets färg utan att behöva ansöka om bygglov, finns det begränsningar. Färgändringar som väsentligt förändrar karaktären på ditt hus eller påverkar det övergripande utseendet i omgivningen kan kräva tillstånd.

Slutligen, överväg det större sammanhanget av ditt bostadsområde. Välj en färg som inte bara reflekterar din personliga stil, utan även kompletterar bebyggelsen i ditt område. Ett harmoniskt och genomtänkt färgval kan förhöja såväl ditt hus som hela grannskapets estetik.

Välj RenaTak Syd för taktvätt och målning av plåttak av hög kvalitet

När det kommer till ditt tak, är valet av rätt partner för dess underhåll och renovering avgörande. RenaTak Syd representerar en kombination av kvalitet, pålitlighet och hållbarhet. Med vår gedigna erfarenhet och passion för takvård, garanterar vi att ditt tak får den bästa behandlingen. Vår långa erfarenhet i branschen kombinerad med användningen av de bästa produkterna och teknikerna, säkerställer att ditt tak står sig i många år framöver. Vi är ständigt engagerade i att överträffa våra kunders förväntningar. Om du vill veta mer om pris eller boka en konsultation, tveka inte att kontakta RenaTak Syd. Hos oss kan du känna dig trygg med att ditt tak är i de bästa händerna.

Referenser

Alla
Plåttak
Takmålning
Takbehandling
Taktvätt
renataksyd-9-1--v

Takmålning plåttak i Svedala

1-4-v

Takmålning betongpannor i Vellinge

renataksyd-3-3-1-v

Takmålning betongpannor i Tygelsjö

renatak-syd-img-v

Takmålning betongpannor i Löddeköpinge

520653bc-v

Takmålning plåttak i Harlösa/Eslöv

img-1865-2ref-v

Takmålning betongpannor i Oxie

ref-1-v

Takmålning plåttak i Staffanstorp

ref205-v

Takmålning plåttak i Ängelholm

ref20320-v

Takmålning av Plåttak i Eslöv

renataksyd-9-1-v

Takmålning plåttak i Åkarp

renatak-syd-malmo

Takmålning plåttak i Malmö

taktvatt-4

Taktvätt i Furulund

betong-1-3

Takmålning av betong

betong-2

Takmålning betong

plattak-5

Plåttak i Lund

plattak-20

Plåttak i Jönköping

Ladda in fler

Kontakt oss för ett kostnadsfritt offertförslag

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och Google.
Privacy Policy och Terms of Service gäller.

Om storleken på filerna överskrider 7MB eller om du behöver visa fler än fyra bilder så går det bra att skicka filer via WeTransfer.

Ni kan även ringa oss på 040-643 31 06.