Professionell takmålning i Malmö

Vi hjälper er att måla om taket!

Takmålning av Renatak Syd

Takpannor behöver underhållas för att hålla i längden. Ett nytt tak varar i ungefär femtio år, men med rätt skötsel kan det klara sig mycket längre. Takpannorna slits med tiden av väder och vind, regn, snö och av UV-strålar och till slut har ytskiktet skavts bort till den grad att takpannorna inte längre kan skydda tätskiktet under. Om man inte åtgärdar problemet kan det leda till omfattande och kostsamma skador på huset. Att byta ut taket på huset är både omständligt och väldigt dyrt, men visste du att slitna takpannor kan bli som nya av att tvättas och målas? En grundlig tvätt och målning av taket är ett utmärkt alternativ. Det går fort, det är betydligt billigare och det håller i upp till tjugo år. Sist men inte minst: taket blir det snyggt och ser sprillans nytt ut!

Takmålning utfört av RenaTak Syd
Målning av tak från Renatak Syd

Utförande

Taket rengörs med hetvatten från påväxt och löst ytskikt med en taksläde vars specialanpassade munstycke rengör taket skonsamt. Därefter sköljs taket av med en högtryckstvätt.

När taket är rentvättat efterbehandlas och impregneras ytan med Iso A-Clean, ett kemmedel som försluter porerna och bildar en hinna på taket som förhindrar ny påväxt.

Efter att taket har blivit impregnerat spolas gavlar, fasader, fönster och dylikt som blivit nedstänkta under rengöringen. Mossa och annan smuts samlas upp och transporteras bort till närliggande återvinningscentral.

Målningen av takytan sker i två steg:

Första målningen är en grundmålning och genomförs med mycket färg som förseglar porerna. Andra målningen sker med ren akrylatfärg som är både vattenavvisande och UV-resistent.

Takmålning – Takförsegling

En takmålning sker i två steg. Först tvättar vi takpannorna och sköljer dem noggrant med högtryckstvätt. Därefter kembehandlas de för att alla eventuella sporer som kan leda till ny påväxt på taket ska försvinna. Efter sanering och rengöring målar vi omsorgsfullt med färg i två lager. Detta kallas att försegla taket, eftersom det täcker igen porerna i takpannorna. På så vis hindras fukt från att tränga in i takpannorna eller påväxt att få fäste. Proceduren med tvätt och målning kan utföras både på betongpannor och plåttak. Tack vare behandlingen blir takpannorna som nya och tätskiktet under skyddas från fukt och röta. På så vis underhåller du huset och gör en viktig investering för framtiden.

Ett nymålat svart tak
Låt oss måla ditt tak

RenaTak Syd är din tillförlitliga målarfirma i Skåne

En takmålning ska alltid utföras av välutbildade, professionella yrkesmän. Det är att avråda kraftigt ifrån att försöka sig på ett sådant företag själv. I bästa fall kan man skada takpannorna eller utföra ett jobb som inte kommer kunna att skydda taket. I värsta fall kan man skada sig själv väldigt allvarligt. Att tvätta och måla taket ställer höga krav på både kompetens och utförande. Takmålning ska genomföras av professionella yrkesmän som har utbildning, erfarenhet och den rätta skyddsutrustningen.

 

På RenaTak Syd i Malmö är våra målare experter på takmålning. Vi är välutbildade, vi har alla lång erfarenhet i branschen och vi har goda referenser från många nöjda kunder i hela Skåne. Vi vet hur viktigt det är att bara använda produkter av högsta kvalitet och på rätt sätt, med respekt för materialet. Självklart väljer vi bara material som är speciellt anpassat för vårt nordiska klimat och som håller i längden. Vi håller oss ständigt uppdaterade vad gäller de bästa produkterna och den senaste tekniken på marknaden.

Kontakta oss för att förnya ditt tak

När du kontaktar oss skickar vi ut en expert som besiktigar taket. Det är viktigt att fastställa att tätskiktet under takpannorna mår bra. När experten kunnat konstatera detta efter en noggrann undersökning, lämnar vi en offert på hur mycket det kommer att kosta att med tvätt och takmålning. Du får ett fastslaget pris där ROT-avdraget redan beräknats in i priset så att du vet exakt hur mycket hela jobbet kommer att kosta. Efter att vi har genomfört besiktningen av taket och redogjort för den totala kostnaden, är du helt fri att bestämma om du vill gå vidare med avtalet. Vi är en pålitlig och erfaren firma med goda referenser som lägger stor stolthet i att göra ett bra och gediget jobb. Ett väl omhändertaget hus och en nöjd kund är det bästa betyget för oss.

RenaTak Syd målar ett nytt tak
Först tvättar vi taket, sen målar vi

Från och med att arbetet inletts till att taket är tvättat och målat tar det två till tre dagar, lite beroende på vädret och på husets storlek. Kunden har möjlighet att välja takfärg. När vi är klara lämnar vi det snyggt och rent efter oss. På bara ett par dagar och till en betydligt lägre kostnad än ett takbyte, har ditt hus ett förnyat tak som kommer att vara snyggt och skydda huset i många år framöver. Så länge tätskiktet inte är skadat är en takmålning den bästa investering du kan göra för ditt hus. Den bevarar takpannorna, den skyddar taket och den motverkar påväxt, frostbrytning och röta. En takmålning gör en enorm skillnad både för husets estetiska yttre och dess värde på marknaden.

En vinst för dig, en vinst för ditt tak, en vinst för miljön

Ett slitet tak riskerar att orsaka omfattande skada på huset. Ett hus måste kontinuerligt underhållas. När du investerar i att vårda ditt tak garderar du dig mot ovälkomna stora kostnader i framtiden. Att byta ut ett helt tak är dock ett massivt och dyrt projekt. Det tar lång tid, det är tungt och bökigt och när det inte behövs innebär det ett onödigt slöseri av material och resurser. Spara på miljön, behåll dina gamla takpannor och ge dem ett nytt liv med en professionell takmålning!

Fördelar med takmålning:

– Det är mycket billigare än att ut byta taket

– Takpannorna saneras och försluts

– Takpannorna förnyas och ger huset ett lyft

– Du investerar i ditt hus

– Underhållet garderar taket mot framtida skador

– Det går snabbt och smidigt

– Med professionella och erfarna takmålare är jobbet säkert och pålitligt

– Vi utför besiktning av taket, ger en gratis offert, utför ett kvalitetsjobb och lämnar det snyggt efter oss

– Kompetens, utbildning och yrkesstolthet garanterar ett resultat som du kan lita på

Miljövänlig målning av Renatak Syd

Referenser

  • All
  • Alla
  • Plåttak
  • Takbehandling
  • Takmålning
  • Taktvätt

Kontakta oss för

ett kostnadsfritt

offertförslag

Kontakt
close slider

    Kontakta oss för ett kostnadsfritt offertförslag