Kontakt

Rengöring av solpaneler

Vi hjälper dig med rengöringen av solpanelerna.

RenaTak Syd – Din expert på Solceller och Solpaneler

Solenergi är en miljövänlig energikälla, men för att få ut det mesta av dina solceller eller solpaneler krävs det regelbundet underhåll och rengöring. Hos RenaTak Syd kan vi hjälpa till att tvätta solceller och rengöra solpaneler för att säkerställa optimal prestanda och förlänga livslängden på din solcellsanläggning.

Varför behöver man tvätta solpaneler?

Många undrar om man behöver tvätta solpanelerna, Svaret är ja. Rengöring av solpaneler är inte bara nödvändigt, det är vitalt. Smuts, damm, pollen, snö och regn kan alla ansamlas på solpanelerna och modulerna, vilket minskar deras effektivitet och kan leda till att de slutar fungera helt. Det finns ingen standard tid för hur ofta du ska tvätta solceller, det beror på var de är belägna, men regelbunden rengöring är nyckeln för längre hållbarhet.

Rengöring av solpaneler ökar effektiviteten

Solpaneler är designade för att fånga upp maximal mängd solstrålar. Men när dessa paneler blir smutsiga minskar deras förmåga att fånga upp ljus, vilket leder till lägre effekt. Smuts, damm, löv och fågelspillning kan alla hindra solstrålarnas väg till solcellerna.

Rengöring av solceller avlägsnar dessa orenheter och gör det möjligt för solcellerna att åter ta emot maximal mängd solstrålar. Forskning har visat att smutsiga solpaneler kan förlora 15-25% av sin effektivitet, och i vissa extremt smutsiga fall, har förlusten av effektivitet varit så hög som 50%.

Därför spelar regelbunden rengöring av solceller en avgörande roll för att bibehålla och förbättra effektiviteten av din solcellsanläggning. På RenaTak Syd är vi experter på att rengöra solcellerna, och vi kan hjälpa dig att maximera effektiviteten på solpanelerna.

Rengöra solceller på ett hustak
Rena solceller ökar effektiviteten

Fördelarna med Professionell Rengöring

Många tror att de kan tvätta solceller själva men även om det går att göra, bör du vara försiktig. Solcellerna kan vara känsliga och en hård borste eller för mycket vatten kan skada dem. Det är också viktigt att tänka på säkerheten när du klättrar på taket. Om du inte är säker, överväg att ta hjälp från oss på RenaTak Syd.

Med professionell rengöring får du inte bara solceller och solpaneler som är fria från smuts och damm. Du får också expertis och erfarenhet från ett företag som vet vad som krävs för att hålla din solcellsanläggning i toppskick. Vi tar bort all smuts, även den som är svår att se. Vi vet när det är bäst att rengöra och hur mycket vatten som bör användas för att inte skada cellerna eller panelerna.

Vad behöver du göra?

Inte mycket! Kontakta oss bara, och vi hjälper er att göra resten. Vi kommer att inspektera din solcellsanläggning, bestämma den bästa metoden för rengöring, och göra jobbet snabbt och effektivt. Vi förstår att det kan vara lite skrämmande att låta någon komma och tvätta solceller eller rengöra solpaneler på taket, men vi försäkrar dig om att vi gör det med största respekt för din egendom.

RenaTak Syd – Din hjälp för att få ut mer av din solenergi

Hos RenaTak Syd finns det hjälp att få. Med regelbunden rengöring av solceller kommer du att märka en stor skillnad i effektivitet. Så vad väntar du på? Kontakta RenaTak Syd idag och låt oss hjälpa dig att få ut det mesta av din solcellsanläggning på ditt tak!

Nytvättade solceller

Vanliga frågor och svar

Ja, men det bör göras varsamt. Använd bara en lågtrycksspruta och varmt vatten för att undvika skador på solcellerna.

Det finns ingen exakt tidsram då det varierar beroende på var dina solpaneler är belägna. Dock bör de kontrolleras och eventuellt rengöras minst en gång per år.

Solceller kan rengöras med milt diskmedel och varmt vatten. Vi rekommenderar att ta hjälp av ett professionellt företag för att förhindra skada på solcellerna. Vi finns och vill alltid hjälpa till!

Kontakt oss för ett kostnadsfritt offertförslag

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och Google.
Privacy Policy och Terms of Service gäller.

Om storleken på filerna överskrider 7MB eller om du behöver visa fler än fyra bilder så går det bra att skicka filer via WeTransfer.

Ni kan även ringa oss på 040-643 31 06.