Kontakt

Taktvätt Malmö, Skåne

Med professionell taktvätt från RenaTak Syd motverkas fuktskador och påväxter av alger, mossa och lavar vilket säkerställer att ditt tak står emot tuffa väderförhållanden.

Problem

Viktigt att tvätta taket

Att underhålla taket är en avgörande del av husvård som ofta förbises. Med omväxlande väder och vind kan tak snabbt drabbas av mossa, alger och andra påväxter. När det börjar växa till exempel alger, mossa eller lavar på taket innebär det ett slitage på taket, dessutom gör det taket sämre skyddat mot fukt och mögel, som i värsta fall kan leta sig in till undertaket och sprida sig ner i läkten & spånt.

Växtligheten suger då upp vätskan och får den att stanna kvar på taket. När mossa sen växer mellan takpannorna kommer den ta med sig fukten, som då kan leta sig ner till undertaket. Det gör att risken för fuktskador och mögel ökar betydligt. Fukten kan också leda till försämrad isolering, vilket ger höjda energikostnader.

En annan risk är att den vätska som mossan bundit kan komma ner i de håligheter och porer som finns i takpannorna. När vattnet fryser under vintern expanderar det, och det kan göra att takpannor spricker genom frostsprängning. Trasiga takpannor ökar också risken för att fukt ska ta sig in i undertaket och ge byggnaden fuktskador. En sprucken takpanna är oftast inget som syns förens taket är tvättat, även detta går att förhindra genom taktvätt och rengöring av taket.

När du inte tvättar taket regelbundet, kan det leda till flera problem:

Taktvätt

Från 9000 kr
  • De flesta offerter brukar kosta mellan 9000-13000 kronor
  • Är ditt hus i behov av taktvätt? Kontakta oss på RenaTak Syd. Vi är ett av de ledande företagen i Skåne när det gäller taktvätt, & vi har vår bas i Malmö även om vi arbetar i hela Skåne.
En taktvätt med tillhörande takmålning från Renatak Syd
Takspolning av RenaTak Syd

Lösning

Vår metod för taktvätt

Vi på RenaTak Syd är experter på taktvätt i Malmö och erbjuder en omfattande lösning för att ta hand om ditt tak. Genom att använda avancerade rengöringstekniker och specialanpassade medel säkerställer vi att ditt tak blir rent och fritt från skadliga påväxter. Vi utför taktvätt med metoder som är skonsamma för taket men samtidigt effektiva mot mossa, alger och lavar.

Med många års erfarenhet inom taktvätt har vi byggt upp en stark kompetens och expertis inom taktvätt. Vi är stolta över att alltid leverera högkvalitativa tjänster och strävar ständigt efter att överträffa dina förväntningar. Vår dedikation till kundnöjdhet speglar sig i varje projekt vi tar oss an.

Fördelen

Varför hålla taket rent?

Det finns flera anledningar till att rengöra och underhålla taket med jämna mellanrum. De främsta fördelarna är:

Renatak Syd hjälper dig med din taktvätt Malmö
Få bort lavar med taktvätt från Renatak Syd

Utförandet

Hur vi genomför taktvätten

Vi på RenaTak Syd använder oss av professionella högtryckstvättar vid utförandet av taktvätt. Vi har en väl utvecklad metod där vi rengör taket med en taksläde eller turbomunstycken som ger ett direkt rent resultat. Efter det applicerar vi en särskild påväxtbehandling som förhindrar att takpannorna får påväxt av alger, mossa, lav och annan växtlighet. Det är framför allt denna växtlighet som kan leda till problem med ditt tak.

I taktvätten ingår alltid också rensning av hängrännor och stuprör. Finns det trasiga takpannor byter vi ut dem i samband med taktvätten. För att takbehandlingen ska bli komplett förseglas och impregneras takpannorna vilket gör att ditt tak lämnas i toppskick.

Vi använder miljövänliga förseglingsprodukter som är framtagna för förhållandena här i Sverige, och använder dem för att restaurera tegelpannor, betongpannor, eternitplattor och plåttak. Förseglingen gör att fukt inte kan ta sig in i takpannorna och den skapar en yta som tål påfrestningar. Det gör att ditt tak kan hålla sig i gott skick.

Resultatet

När du anlitar RenaTak Syd för taktvätt i Malmö eller någon annan del av Skåne, kan du förvänta dig resultat av hög kvalitet och maximal kundnöjdhet. Genom våra rengöringstekniker och effektiva rengöringsprodukter ser vi till att smuts och växtligheter avlägsnas, vilket resulterar i ett skinande rent tak.

Genom vår taktvätt får du mer än ett snyggt och rent yttre, du får även längre livslängd på ditt tak. Genom taktvätt kan du dessutom minimera risken för fuktangrepp och mögel för att undvika kostsamma reparationskostnader på tak och fastighet i framtiden.

Vårt mål är att alla våra kunder ska vara nöjda efter vår taktvätt. Med RenaTak Syd vid din sida kan du alltid vara säker på att ditt tak lämnas i trygga händer och att du blir nöjd efter utfört arbete. Vi hjälper både företag och privatpersoner och anpassar våra tjänster för alla typer av fastigheter i Skåne. Så hör av dig till oss för att boka din taktvätt innan det gått för långt.

Behöver du även hjälp med andra relaterade tjänster? För att få ett extra fint resultat kan du passa på att boka in en takmålning i samband med taktvätten.

Vi tvättar ditt tak med högtrycksrengöring
En medarbetare på RenaTak Syd utför taktvätt i Malmö

Vanliga frågor och svar

Vi på RenaTak Syd får ofta frågor om taktvätt. Nedan har vi samlat några av de vanligaste frågorna och svaren:

Vi på RenaTak Syd rekommenderar att taktvätt utförs någon gång i perioden februari-november. Oftast är en dag med sol och mer än 3°C det bästa. Har du en nymålad fasad rekommenderar vi att du väntar ca 1 månad med att tvätta taket eller så behövs den plastas in. Har ni en putsfasad är det viktigt att den sköljs av ordentligt så smutsstänk inte sugs fast (vi sköljer eran fasad).

Hur ofta det är lagom med taktvätt skiljer sig åt från tak till tak. Börjar det bli en lite kraftigare beläggning är det definitivt dags. Mellan ca 4-6 år brukar man behöva underhålla taket med en taktvätt. Ett nylagt tak kan redan efter 10 års tid ha väldigt kraftig påväxt beroende på var huset befinner sig.

Absolut. Högtryckstvätt är den effektivaste och miljövänligaste metoden för taktvätt. I normala fall tål betongpannor att bli tvättade, men det är viktigt att göra en okulär kontroll av taket för att säkerställa att det är i rätt skick för denna typ av taktvätt. Det är också viktigt att använda en efterbehandling vid taktvätten.

Priset för att ta bort mossa från taket kan variera beroende på takets storlek, typ och mängden mossa. För en exakt offert rekommenderar vi att du kontaktar oss på RenaTak Syd för en kostnadsfri bedömning.

Priset för en taktvätt varierar beroende på faktorer som takets storlek, material och graden av påväxt. Olika typer av takmaterial kan kräva särskild behandling, i värsta fall kan fel rengöringsprodukt leda till skador på taket. Vill du ha en kostnadsfri offert kan du fylla i RenaTak Syds kontaktformulär med ditt namn, telefonnummer, e-post, adress inklusive postnummer, ort och den tjänst du efterfrågar.

Att tvätta tak själv är möjligt, men det medför säkerhetsrisker och kräver specialiserad utrustning samt kunskap. Utan rätt skyddsutrustning och erfarenhet kan det vara farligt. Vi rekommenderar alltid att du anlitar professionell hjälp för att undvika skador på tak och säkerhetsrisker. Men ska du mot förmodan tvätta taket själv, se till att använda säkerhetsutrustning och skonsamma produkter som exempelvis grön-fri för en skonsam takrengöring.

Referenser

Alla
Plåttak
Takmålning
Takbehandling
Taktvätt
renataksyd-9-1--v

Takmålning plåttak i Svedala

1-4-v

Takmålning betongpannor i Vellinge

renataksyd-3-3-1-v

Takmålning betongpannor i Tygelsjö

renatak-syd-img-v

Takmålning betongpannor i Löddeköpinge

520653bc-v

Takmålning plåttak i Harlösa/Eslöv

img-1865-2ref-v

Takmålning betongpannor i Oxie

ref-1-v

Takmålning plåttak i Staffanstorp

ref205-v

Takmålning plåttak i Ängelholm

ref20320-v

Takmålning av Plåttak i Eslöv

renataksyd-9-1-v

Takmålning plåttak i Åkarp

renatak-syd-malmo

Takmålning plåttak i Malmö

Taktvätt av RenaTak Syd

Taktvätt i Furulund

betong-1-3

Takmålning av betong

betong-2

Takmålning betong

plattak-5

Plåttak i Lund

plattak-20

Plåttak i Jönköping

Ladda in fler

Kontakt oss för ett kostnadsfritt offertförslag

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och Google.
Privacy Policy och Terms of Service gäller.

Om storleken på filerna överskrider 7MB eller om du behöver visa fler än fyra bilder så går det bra att skicka filer via WeTransfer.

Ni kan även ringa oss på 040-643 31 06.